Který dřez bude ve vaší kuchyni fungovat nejlépe?

drez-clanek

Výběr prvků do kuchyně musí spojovat dvě důležité vlastnosti: musí dobře vypadat a splňovat také podmínku funkčnosti. V kuchyni je důležitá čistota, takže použité materiály – ať už se jedná o pracovní desku nebo kuchyňský dřez – by neměly být náročné na čištění. Právě správný výběr kuchyňského dřezu vám může pomoci v celé řadě problémů, které každodenně v kuchyni řešíme.

Tvar kuchyňského dřezu

Už když přemýšlíte o tom, jak vaše kuchyně má vypadat, je zapotřebí ujasnit si, jaký by měl mít kuchyňský dřez tvar. Budete chtít dvojitý dřez, dřez s odkapávačem, nebo jej zkombinujete s myčkou? Granitový, nerezový i keramický dřez je možné sehnat v celé spoustě provedení, takže zde nejste omezeni materiálem. Vybírat můžete pouze podle svých preferencí. Můžete si vybírat, zda zvolíte kulatý nebo hranatý dřez, zapuštěný do pracovní desky a další parametry.

Dvoukomorový dřez

Tento typ dřezu ocení zejména velké rodiny, u nichž dochází k nadměrnému hromadění nádobí. Hodí se zejména do domácností, které neplánují myčku. V takovém případě je velmi jednoduché jeden dřez používat na mytí nádobí a druhý na jeho odkládání. Některé takové dřezy jsou doplněné ještě jedním menším dřezem, který je vhodný pro odkládání čistících kartáčů a houbiček. Takové dřezy by ale měly být vybaveny dostatečně velkou kuchyňskou baterií, klidně se sprchou.

Jednokomorový dřez s odkapávačem

Asi nejoblíbenější variantou je jednokomorový dřez s prostorem pro odkládání mokrého nádobí – ať už toho, které umyjete ručně, nebo vytáhnete z myčky. Takový dřez se hodí do menších kuchyní, nebo i těch, které jsou vybaveny myčkou na nádobí.

Rozměry dřezu

Poté, co si vyberete typ dřezu, který vám bude nejvíce vyhovovat, můžete vybrat samotnou velikost dřezu. Je důležité předem změřit skříň, do které budete dřez instalovat. Tyto rozměry jsou důležité, aby byla instalace vůbec možná. Dřez by měl být asi o 5 cm menší než velikost skříňky.

Pracovní deska na míru dle otvoru dřezu

Líbí se Vám nějaké konkrétní dřez? Pošlete nám odkaz nebo typ a celkové rozměry pracovní desky, jakou si přejete. Pracovní desku nařežeme, provedeme lepení hran a dovezeme na místo určení nebo můžete vyzvednou na jednom z našich výdejních míst. Ceník nářezu najdete zde: ceník nářezu