Chyby, kvůli kterým pracovní deska v kuchyni trpí

chyby-pracovni-deska

Pracovní deska v kuchyni je prostor, kde se odehrávají rozličná kuchyňská dobrodružství. Někdy se ale stane, že se k ní nechováme zrovna nejlépe. Kdy naše pracovní deska naprosto trpí? Děláte tyto chyby také vy?

To počká

Faktor času je při péči o kuchyňskou desku zásadní. Někdy se nám „podaří“ ji zašpinit a říkáme si, že s úklidem ještě počkáme, až si vypijeme svou oblíbenou kávu, nebo až se vrátíme z výletu. Bohužel se ale takto o naši kuchyňskou linku nestaráme zrovna nejlépe. Když víte, že je plocha znečištěná, snažte se alespoň o provizorní úklid, kdy odstraníte tekutiny i nečistoty.

Vodní radovánky

Patříte mezi kuchaře, kteří všechny potraviny s radostí omývají a potřebují je mít perfektně čisté a připravené? Možná ale někdy s přemírou vody zjistíte, že se tekutina dostala také do prostor, které jsou za dřezem. Zatékání vody za pracovní desku patří mezi nepříjemný ortel snížení životnosti celé kuchyňské linky. Vyvarujte se tedy přílišným vodním radovánkám v kuchyni, důsledně vše utírejte do sucha.

Barevná symfonie

Budete v létě zpracovávat zralé černé kuličky bezu na bezový likér? Čeká vás práce s červeným či černým rybízem? Budete si připravovat pokrm, ve kterém je spousta krásně voňavého citrónu? Dejte si vždy záležet na tom, abyste zbytky lesních hub, červené řepy, nebo dalších barvících potravin odstranili z povrchu linky. Přírodní i umělá barviva jsou silná a mohla by vám trvale poškodit stálou barvu vaší pracovní desky.

Na podložku není čas

Známe to všichni – jednou se objeví situace, kdy si potřebujeme něco ukrojit velmi rychle. Řešení? Položit potravinu na pracovní desku a doufat ve své superschopnosti, že se nám podaří se netrefit až na pracovní desku. Ne vždy to vyjde. Trvalé poškození pracovní desky za to ale rozhodně nestojí – vždy mějte po ruce krájecí podložku, se kterou se této chybě vyvarujete.

Přejeme vám, ať vám vaše pracovní deska vydrží dlouho krásná.