Jak opticky zvětšit malý kuchyňský prostor?

jak-zvetsit-kuchyn

Není prostor pro vaši kuchyňskou pracovní desku jako z časopisů o bydlení a centimetrů zde opravdu není na rozdávání? Podívejte se, jak si poradit, abyste se v místnosti přesto cítili dobře a měli v ní příjemné pracovní místo.

Vsaďte na světlé plochy

Do malých prostor se skvěle hodí kuchyňské linky laděné do světlých odstínů. Pracovní deska, skříňky i doplňky v bílé nebo krémové barvě budou právě tím, co vám udělá dobrou službu. Tmavé odstíny mají totiž tendenci prostor opticky ubírat, zde byste si tedy příliš nepomohli. Naopak ve světlé kuchyni se budete cítit komfortně. Přidá vám také k lepší náladě a dodá optimismu.

V jednotě je síla

Prostor opticky dodá také jednota celé kuchyně. Nesnažte se střídat otevřené police a uzavřené skříňky, místo toho zvolte jednotný, ideálně zakrytý vizuál. Do skříněk tak umně skryjete i vestavěnou lednici, mikrovlnnou troubu, nebo třeba malou spižírnu. Snažte se, aby nic nevyčnívalo. Zde se skvěle osvědčují také úchytkové profily v podobě hliníkové lišty. Jsou praktické a neruší celkový dojem.

Dekorace? Raději s mírou

Milujete různé druhy dekorací a neumíte si představit, že byste si je ve své kuchyni nedopřáli? Měli byste si uvědomit, že po vymalování kuchyně máte možnost zcela znovu tvořit podobu vaší kuchyně. vzpomínkové předměty a spoustu rodinných fotografií si raději umístěte do obývacího pokoje, kde je více prostoru. Ve stísněné kuchyni nechte kralovat skutečně jen ty prvky, které zde mají svůj praktický význam. Patrně tak bude na lince umístěna rychlovarná konvice a kávovar, které ale ke kuchyni neodmyslitelně patří.

Světlo, světlo, světlo

Další prvek, bez kterého není možné existovat v malém prostoru, je světlo. Doplňte centrální svítidlo o další alternativní zdroje světla. Osvětlete si pomocí nalepovacího pásku pracovní plochu kuchyňské linky, zvolte bodová svítidla.

I malý kuchyňský prostor má velký potenciál. Je jen na vás, jak s ním naložíte.