Udělejte si pořádek na pracovní desce. Co tam nepatří?

poradek-pracovni-deska

Když máme novou kuchyň, jsme doslova fascinováni její prostorností a praktičností. Postupem času se nám ale na pracovní ploše hromadí jisté neodkladné záležitosti, které neumíme odstranit. Přitom si tak pouze přitěžujeme a ubíráme si pracovní prostor. Co na kuchyňskou linku nepatří?

Připravit se, odchod!

Když jste přebírali novou kuchyňskou linku, byli jste šťastní. Pracovní deska byla rozlehlá a přesně taková, jakou jste si ji vysnili. Jak je to možné, že jen pár měsíců poté, již nemáte pomalu ani kam odložit hrnek? Možná i vy jste se stali obětí přemíry předmětů ve vaší kuchyni. Nebojte se, spolu to vyřešíme.

Odšťavňovač půjde na své místo

Začátek svého dne si neumíte představit bez smoothie nebo čerstvé mrkvové nebo jablečné šťávy? Je skvělé, že toho pro své zdraví děláte co nejvíce. Jen byste se měli poohlédnout po stálém místě pro svůj odšťavňovač. Ano, skutečně je možné, aby byl po ruce, i když nebude zabírat místo na pracovní ploše. Stačí jen uvolnit místo v některé z větších sekcí kuchyňské linky.

Inovace kvůli kávovaru?

Víte o tom, že některé kuchyňské linky mají dostatek místa pro vestavěné spotřebiče? Takto se skrývá nejčastěji myčka na nádobí, lednice, nebo třeba mikrovlnná trouba. Novější kuchyně už ale nabízejí pevné místo i pro kávovar. Tento přístroj totiž na pracovní ploše zabírá skutečně velký prostor. Ve své vlastní skříňce, kde bude mít stálý přístup k elektřině, se bude kávovaru dařit skvěle. A vám se konečně uleví.

Ovoce a zelenina

To, že jste si nakoupili zdravé produkty, vás skutečně šlechtí. Rovnou je ale uložte do vzhledné mísy a položte na jídelní stůl, případně je dejte na své místo ve spižírně. Na pracovní desce totiž ovoce a zelenina zabírají skutečně mnoho prostoru, který vám později chybí pro přípravu pokrmů.

Věříme, že i vám se podaří nalézt nové umístění pro předměty, které vám na lince zabírají místo.