Kuchyňské trendy roku 2021. Zařiďte si kuchyni do moderního stylu

moderni-kuchyn-1

Možná se letos chystáte zrekonstruovat kuchyňský kout ve svém domě. A možná už nyní přemýšlíte nad tím, jak vaše budoucí kuchyně bude vypadat. Netoužíte po ničem extravagantním, na druhou stranu chcete, aby se místo pro vaření neslo v moderním, velice příjemném duchu. Pojďme si proto odhalit aktuální kuchyňské trendy, které jdou ruku v ruce s letošním rokem.

Ostrůvek uprostřed kuchyně

Možná jste už zaznamenali, že součástí každého moderního kuchyňského koutu jsou ostrůvky. Většinou se jedná o místo, které je z části tvořeno pracovní plochou a z části troubou. Zásadně zde nesídlí kuchyňský dřez ani dřezová baterie, naopak zde má své místo plotýnka, nad kterou de tyčí digestoř.

Ostrůvek, i když je opravdu moderní záležitostí a působivým prvkem kuchyně, nemá místo v každé domácnosti. Nehodí se zejména do menších příbytků, kde není prostoru nazbyt. Naopak své místo najdou ve velkých domácnostech, kde je místa doslova na rozdávání.

Výsuvné elektrické zásuvky pro ničím nerušený vzhled

Vedle zmiňovaného prvku musíme zmínit i výsuvné elektrické zásuvky. Ještě donedávna nebylo jiného řešení než zakomponovat zásuvky přímo do kachliček na stěně. A i když se mnohdy zásuvky alespoň barevně sladily se vzorem obkladu, jistým způsobem narušovaly vzhled celého kuchyňského koutu. Naštěstí s tím je nyní konec.

Velkým hitem se totiž staly výsuvné elektrické zásuvky, které na první pohled nejdou vidět. Ukrývají se přímo v kuchyňské lince čili je musíte stisknout, aby se ukázaly světu. Jsou velice praktickými a doslova neviditelnými společníky, jež si zamilujete.

Geometrické lustry

Závěrem stojí za zmínku takzvané geometrické lustry. Mluvíme o světlech, které jsou zpravidla z kovu a jejich vzhled se podobá krychli nebo kvádru. Obvykle je takových stínidel v domácnosti vícero, dodávají opět na modernosti a nevšednosti.