Co hraje roli při výběru kuchyňského dřezu?

jak-vybrat-drez

Potřebujete kuchyňský dřez? Podívejte se na základní parametry, které si budete potřebovat ohlídat.

Jaký bude jeho konstrukční typ?

Máte prostornou kuchyň, nebo budete spíše šetřit místem? Podle toho se budete rozhodovat, pro jaký konstrukční typ se nakonec rozhodnout. Dřez s odkapem se výborně hodí do kuchyní, kde se často myje nádobí, nebo se bude velmi často umývat nejen nádobí, ale také suroviny. Samostatný dřez uvítáte v případě, že vaše pracovní plocha příliš mnoho místa nenabízí, nebo pokud jste zvyklí nádobí mýt převážně v myčce na nádobí.

Jaký bude materiál dřezu?

Sázkou na jistotu je nerezový dřez. U této varianty oceníte stálobarevnost, snadnou údržbu a praktičnost materiálu, který je bytelný a odolný. Nebude mu dělat problém žádný z chemických přípravků určených pro mytí nádobí nebo k čištění odpadů. Granitový dřez zase nabízí luxusní vzhled přírodního kamene. Tento dřez jen tak nepoškrábete. Na rozdíl od nerezového dřezu nabízejí ještě jednu výhodu – když do něj nádobí položíte, pro jeho robustnost to nejde vůbec slyšet.

Tvar a velikost dřezu

Opět se budeme odkazovat na prostorové uspořádání vaší kuchyně, kdy jednodřezy využijí zejména domácnosti, ve kterých se myje nádobí převážně v myčce, a dvojdřezy naopak domácnosti, kde se často myje nádobí v dřezu, nebo kde se potraviny upravují velmi často. Rohový dřez je příjemnou
možností, jak využít prostor v rohu. Lidé jsou s touto variantou spokojení, jelikož šetří místo pro kompaktní pracovní prostor.

Už víte, jaký dřez se bude hodit do vaší kuchyně? Máte vysněný materiál i konstrukční typ, na který se doslova těšíte? Ještě dodáme, že dřez pro domácnost by měl mít hloubku alespoň 18 centimetrů. Ta je potřebná pro to, abyste v ní dokázali pohodlně napustit vodu i do hrnce větších rozměrů.

jak-vybrat-drez-1