Co jsou tectonitové dřezy?

AP001_135.0633.440.1613121616543

Nabídka dřezů je v současné době skutečně pestrá. Pokud jste zatím netušili, z čeho je vyroben dřez tectonite a nevíte, jaké je jeho složení, přečtěte si s námi základní informace.

Moderní materiály

Kuchyňské dřezy v poslední době prošly významnou inovací. Keramické dřezy a nerez doplnily nové materiály, které jasně deklarují, že nové postupy přinášejí svá ovoce. Granitové dřezy si již oblíbili lidé po celém světě. Nyní ale přichází zcela nový materiál. co představuje tectonite a proč nad tímto materiálem do kuchyňského prostoru vůbec začít uvažovat?

Odolný materiál

Tectonite je materiál, který se dosud využíval zejména v automobilovém průmyslu. Zde byl tento kompozit použit zejména pro výrobu komponentů, které podléhají těžkému opotřebení. Materiál se vyznačuje vysokou odolností, nízkou váhou a vysokou pevností. Syntetický materiál SMC se navíc dá po ukončení doby své životnosti zcela recyklovat.

Spadlý hrnec i poškrábání

Granitové dřezy nabízely jednu drobnou nevýhodu – bylo stále potřeba dbát na jejich správnou údržbu. To mohlo být v domácnosti, kde jsou malé děti, občas problematické. Tectonite nabízí řešení. Už se nemusíte bát ani nárazu velkého hrnce, ani potravinářských barviv, které by se na dřezu zachytávaly. Tectonitové dřezy jsou odolné proti nárazu, usazování nečistot i proti mechanickému opotřebení.

Skelná vlákna

Dřezy v sobě ukrývají také skelná vlákna, což ještě více potvrzuje jejich odolnost a kompaktnost. Jelikož je materiál vhodný i do autoprůmyslu, kde bývá vystavován vysokým teplotám, v prostředí kuchyně je velmi odolný. Krátkobobě odolá i teplotě okolo 300 stupňů Celsia – tedy teplotě, kterou v kuchyni nikdy nevytvoříte.

Kyseliny a barviva nemají šanci

Tectonitové dřezy odolají ale kromě vysokých teplot i kyselinám. Právě tyto látky, které jsou v potravinách nebo čisticích prostředcích obsaženy, mohou některé jiné materiály poškodit. Tectonite ale vytrvá.

Tectonitové dřezy se vyrábějí v mnoha barevných i tvarových variantách.