Jaký tvar dřezu bude pro vás nejlepší?

jaky-dresz-vybrat

V dnešní době existuje několik možností, jak mít řešený kuchyňský dřez. Zatímco jednodřezy se hodí do malých kuchyní, větší prostory uvítají dřezy s vaničkou a odkapem. Jaké další možnosti existují? Podívejte se na náš článek.

Jednodřez

Máte malou kuchyň, ve které není prostor pro velké plýtvání místem? V případě, že je vaše pracovní deska skutečně velmi krátká, se nejvíce hodí jednodřez. Ideální řešení do studentského bytu, do malé garsonky, nebo například na chatu. Kuchyňské dřezy v tomto provedení se vyrábějí v nerezovém provedení, ale také v materiálu z granitu, tectonitu, nebo také v keramice. Na své si tak přijde opravdu každý.

Dřez s vaničkou a odkapem

Asi nejběžnější druh, který se prodává do široké části domácností. Umožňuje nejen běžné omývání klasického nádobí, ale také pohodlný prostor pro okapávání již umytých předmětů. Na místě určenému pro odkap si můžete odložit také potraviny, které se chystáte v kuchyni zpracovávat. Oblíbené dřezy s vaničkou i odkapem se dají sehnat v mnoha barevných i materiálových provedeních. Stačí si jen přát a nerez, granit, tectonite i keramika se bude výjimat i ve vaší domácnosti.

Dvoudřezy

Některé domácnosti na tento prvek nedají dopustit. Dvoudřezy se ale uplatňují také v profesionálních provozovnách v restauratérství a hotelnictví. Místo odkapu se v tomto případě ihned objevuje další dřez. Tuto variantu si oblíbily nejen domácnosti, kde se často vaří, ale také tam, kde se pohybuje více členů domácnosti. Dvoudřezy jsou vhodnou variantou i pro případ, že se v kuchyni současně o přípravu pokrmů stará více než jeden člověk. Snadněji se tak vyminete i domluvíte.

Existuje celá řada dalších druhů, ale ty nejzákladnější jsme již zmínili. Samostatnou kapitolou jsou pak dřezy rohové, které bývají speciálně přizpůsobeny prostoru, do kterého se budou umisťovat. Už víte, jaký dřez bude vhodný pro vás?